Wie is het meest vatbaar voor voorraadverlies en wat kan eraan worden gedaan

Leer over verschillende verlies-preventiesystemen die verliezen wegens diefstal in de winkel kunnen minimaliseren of zelfs volledig uitbannen. Sommige van deze oplossingen kunnen ook je inventariscontrole verbeteren en de inventariskosten verlagen.

 

Voorraadverlies is een groot probleem in winkels. De gemiddelde voorraadverlies in de kleinhandelsector bedraagt ongeveer 2% van de verkoop. De hoofdredenen voor voorraadverlies zijn diefstal door werknemers, winkeldiefstal, fraude door de leveranciers en verliezen wegens administratieve niet-misdadige factoren. Winkeldiefstal en diefstal door werknemers maken het grootste deel van de verliezen uit: maar liefst 77% van al het verlies in kleinhandel wereldwijd in 2015. Er zijn verschillende verliespreventiesystemen op de markt om winkeldiefstal en dieven te vermijden. Winkels die

beveiligingstechnologie gebruiken hebben een lager voorraadverlies op hun inventaris dan kleinhandelaars die dat niet doen. Vele kleinhandelaars gebruiken meerdere producten die het aantal diefstallen helpen dalen. Sommige van deze producten voor verliespreventie kunnen ook de inventariscontrole verhogen en de kosten voor herbevoorrading verlagen.